Notice and Takedown (NTD)

Samen voor een veilige online omgeving.

De NTD code richt zich op de afhandeling van meldingen ten aanzien van (vermeende) onrechtmatige en/of strafbare inhoud op internet. Daarnaast kan de code ook aangewend worden voor inhoud die door tussenpersonen als ongewenst of schadelijk wordt gezien.

Op het Internet komt soms onrechtmatige informatie voor, of er zijn systemen die onrechtmatige activiteiten mogelijk maken. Dat kan gaan om criminele phishingsites of kinderporno, maar ook om bijvoorbeeld misbruik van door copyright beschermde informatie of discriminatie.

In het verleden was vaak onduidelijk hoe zij konden optreden tegen deze informatie op het internet. Daarom hebben vele betrokken organisaties een pragmatische oplossing ontwikkeld om op een snelle, effectieve wijze evidente onrechtmatigheid tegen te gaan: de gedragscode Notice-en-Takedown. De NTD code wordt met name gehanteerd door partijen die de mogelijkheid hebben om de evidente onrechtmatigheid van het internet te verwijderen, zoals service providers, hosters en andere aanbieders van online faciliteiten.

Busign I.S. sluit zich aan bij de procedure zoals beschreven in de NTD-code.
Meer informatie: noticeandtakedown.nl

 

Ik wil een melding maken

Indien je onrechtmatig en/of strafbaar materiaal wilt melden dat op onze website of op een website die wij hosten staat, volg dan onderstaand stappenplan:

  1. Download het NTD-formulier via onderstaande knop.
  2. Vul het formulier zo volledig mogelijk in, en voeg bewijsstukken/bijlagen toe, anders kunnen wij je melding niet (goed) in behandeling nemen.
  3. Stuur het ingevulde formulier met bijlagen naar abuse@busign.nl indien het een spoed melding betreft, vermeld dit vooraan in de onderwerpregel.
  4. Je krijgt binnen 5 werkdagen een reactie van ons. In het geval van een spoed-melding krijg je binnen 48 uur bericht van ons, tenzij wij van mening zijn dat het geen spoed betreft. Dan krijg je binnen 5 werkdagen bericht van ons.

Ter aanvulling;

  • Wij nemen alleen volledig en naar waarheid ingevulde formulieren in behandeling.
  • Wij gebruiken jouw persoonsgegevens alleen voor de duur voor het afhandelen van je melding. Daarna worden jouw gegevens verwijderd.
  • Het NTD-beleid is opgenomen in onze Algemene Voorwaarden artikel 7